My lidé jsme všežravci. A dokážeme tedy sníst pomalu všechno, třeba i to, co nám prodávají v našich supermarketech jako potraviny. Ale zároveň jsme i dost vybíraví, a tak často nevezmeme do úst jenom tak něco. A když nás honí mlsná, může nám přijít k duhu třeba i uzený sýr. Troufám si tvrdit, že takový sýr chutná mnohým z vás. Inu, podle sebe soudím tebe, jak se říká. Ale víte vy vlastně vůbec, jak vyudit sýr, abyste nemuseli být odkázaní jenom na to, co nám nabízejí naše obchody a co má často ke kvalitě hodně daleko? Víte vy, jak to udělat, abyste získali skutečnou laskominu, a nejen něco, co je pouhým sýrem poněkud načichlým kouřem? Pokud to nevíte, pak byste nemuseli se svými pokusy uspět. A to by byla škoda.
Jak získáte uzený sýr?
Jestli se domníváte, že se sýr pověsí do udírny, nechá se tam na něj působit kouř, a nakonec tím vznikne uzený sýr, máte v zásadě pravdu. Ale to je přece jenom málo. Ani toto povědomí by nemuselo zaručit dokonalý výsledek. A proto byste si určitě měli prostudovat spolehlivý návod, jak na to, dříve, než se do toho pustíte. Protože jenom tak je jisté, že si nakonec smlsnete na tom, co z toho vzejde.